20% Korting
Al 0 Verkocht

Keramiekcentrum Tiendschuur

Kasteellaan 8 5932 AG Tegelen

Museum en atelier voor keramische kunst

Onder de rook van Venlo, in Tegelen, ligt een prachtig museum op een sprookjesachtige locatie! Dit museum heeft een unieke verzameling historische keramiek en toont hedendaagse exposities met adembenemende keramische kunst.  De bezoeker beleeft hier de geschiedenis van de regio, van de Romeinen tot en met grootmoeders puddingvormen. De knappe staaltjes vakmanschap die hier te zien zijn dwingen respect af. De schoonheid van de moderne kunst is adembenemend en is afkomstig van gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

Het museum ligt op het historische landgoed “Kasteel de Holtmühle”. Als één van de weinigen in Nederland is dit kastelencomplex met zijn tiendschuur, kasteelpoorten, tuinen, vijvers en landerijen geheel bewaard gebleven. Het museum bevindt zich in de Tiendschuur.

Álles in dit museum is gemaakt van klei of porselein, van oud tot modern. Er is een atelier waar de enthousiaste bezoekers zelf met klei aan de slag kunnen tijdens een bv. een boetseercursus of workshop.

Ontdek in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen hoe veelzijdig en vooral hoe mooi keramische kunst is. 

De wisselexposities belichten telkens een ander facet van kunst, klei en porselein. Hierin is dit museum uniek in Nederland. Als enige programmeert het doorlopend exposities over hedendaagse keramische kunst. 

 

Meer Minder
€ 5,20

Keramiekcentrum Tiendschuur

Geen € 6,50 maar slechts € 5,20
Meer Minder

Prijs per ticket

€ 5,20

Excl € 0,00 fee

Koop nu! € 0,00